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April 25, 1984

Rich Eichman

Nielsen, Hodgson, Parrinello & Mueller
1225 Eighth Street, Suite 550
Sacramento, CA 95814

Re: FPPC No. A-84-097

Dear Rich:

This is to confirm the advice I provided to you by
telephone regarding reporting contributions and expenditures
by lobbyist employers and persons who spend $2,500 to
influence legislative or administrative action. You asked
whether such filers are required to report on their quarterly
reports (Form 650) contributions made by their political
action committees.

Gov. Code Section 86109(f) requires that employers and
persons who spend $2,500 report the date and amount and the
name of the recipient of each contribution made during the
period covered by the quarterly report. 1In addition, such
filers must report on their quarterly reports the same
information about contributions and expenditures made by the
political action committees they sponsor.

Commission regulation 2 Cal. Adm. Code Section 18419 (a) (1)
states that a political action committee is "sponsored" by an
organization if:

The PAC receives all or nearly all of its
contributions from the organization or the members,
employees or shareholders of the organization.

Because of the close relationship between a political
action committee and its sponsoring organization,
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contributions and expenditures made by a political action
committee are deemed to be made by the sponsoring organization
and, therefore, must be reported on the organization's
quarterly lobbying disclosure report.

Thank you for your inquiry. Please call me if you have
any gquestions.

Sincerely, %59
/ .

Jeanne Pritchard
Political Reform Consultant
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CALLER J.Richard Eichman

REPRESENTING Nielsen, Hodgson, Parrinello & Mueller

PHONE NUMBER:

QUESTION: Must a lobbyist employer report on its quarterly disclosure

report (Form 650) contributions made by a political action

committee which the employer sponsors?

ANSWER : Yes. Such contributions are deemed to be made by the

sponsoring organization (the lobbyist employer) and, therefore,

must be reported on the employer's quarterly report.




