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Re: Our File No. A-85-034 

This letter will confirm my telephone advice of February 6, 
1985, regarding the campaign disclo~re provisions of the Political 
Reform Act (Government Code Sections 81000-91014). 

You had asked whether any special reporting requirements 
would be imposed on two corporations which made contributions 
during 1984 if one of the corporations later reimburses the other 
for its contributions. Both of the corporations in question filed 
major donor campaign disclosure statements for 1984. I advised 
you that, as long as there was no agreement between the two 
entities at the time of making the contributions with regard to 
the reimbursement, no additional reporting obligations would be 
incurred. However, if either of the corporations qualifies 
during 1985 as any type of "committee" under Government Code 
Section 82013, the reimbursement should be noted on the campaign 
disclosure statements. Also, please note that as of January 1, 
1985, the major donor qualification threshold contained in 
Section 82013(c) was raised to $10,000. 

~f you have any further questions, please do not hesitate 
to contact me. 

Sincerely, 

()aAU.-:a. .~~ 
Carla Wardlow 
Polit al Reform Consultant 
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the issuance of business, development and similar permits that 
have economic value to the recipient. 

3. Where the head of an agency has received contributions 
of more than $250.00 and, within the next twelve months an 
application for permit, license or entitlement is filed by the 
contributor, does Government Code Section 84308(c} allow the 
agency head to return the contribution within thirty days of the 
application and still grant (or deny) the application? 

a. If not, can the decision-making be delegated to a 
subordinate officer? 

b. If it cannot be delegated, does the "rule of 
necessity" permit an agency head to participate where the 
alternative would be that no permit or license can be 
issued? 

4. Government Code Section 84308(d) .requires the applicant 
to "disclose on the record of the proceeding" any contribution of 
$250.00 or more in the preceding twelve months. May counties and 
cities require licenses for businesses such as dog kennels, bingo 
games, poolrooms, mobile x-ray units, massage parlors, etc? It 
is unlikely that such applicants will know of the foregoing legal 
requirement. It is also unlikely that in a large county the 
health or police official in charge of the agency that issues 
such licenses will have personal knowledge concerning whether 
each applicant has also contributed over $250.00. 

Therefore, we wish to know whether you believe the appli­
cation forms could require the applicant to disclose any such 
contributions within the preceding twelve months. 

a. If so, in view of the different meanings that 
could be implied from such a requirement, can you suggest 
appropriate language? 

Thank you for your kind assistance. Please feel free to 
contact the undersigned should you have any questions. 

Very truly yours, 

ADRIAN KUYPER, COUNTY COUNSEL 

r' /1 A -c:.--

~~ lO' V~ ~~ry. Andrus, Deputy 

TCA:rer 

R3/29 


