
Technical ;'niotance •• AdndniotratiCN'l •• ExllCutl_/Legal •• Eniorce",.nt 

(916) 322..5662 322·5660 322·3901 322-6441 

June 12, 1985 

Gertrude Lotz 
Councilmember, City of Suisun City 
410 Avalon Way 
Suisun City, CA 94585 

Dear Ms. Lotz: 

Re: Your Request for Advice 
Our File No. A-85-ll2 

Thank you for your letter requesting advice as to whether 
Suisun City may adopt an ordinance which would only require 
gifts valued at $250 or more to be disclosed on statements of 
economic interests. The Political Reform Act requires gifts 
valued at $50 or more to be disclosed on statements of economic 
interests. 

Local agencies may impose additional disclosure require­
ments to those in the Political Reform Act so long as the 
additional requirements do not prevent compliance with the Act. 
(Government Code Section 81013.) However, a local government 
may not enact an ordinance which differs from and supersedes the 
Political Reform Act. See Edwin L. Miller Opinion, 2 FPPC 
Opinions 91 (No. 75-l25~uly 6, 1976 (enclosed). 

Suisun City does not have the authority to enact an 
ordinance which will raise the gift disclosure threshold of the 
Political Reform Act. A copy of this letter and its enclosures 
are being sent to your city attorney. 

We appreciate your bringing this to our attention. Should 
you have any further questions, please do not hesitate to 
contact this office. 

JET:plh 
Enclosure 

Sincerely, 

. /] (!~OL/. '. IJ 
Lj Qa 7 l£ tA.5J.:£3tu .. YLr 

Jeanette E. Turvill 
Legal Assistant ' 

cc: John Coyle, City Attorney 



Fair Political Practices Comm, 

1100 K st .. , 
Sacramento, Ca. 95817 

Gentlemen; 

;' i' J 

Suisun City, Ca. 94585 
410 Avalon Way, 
Hay 13, 1985 

I am a City Councilwoman for the City of Suisun City. I have a question 

regarding gifts. 

OUr Mayor is attempting to pass an Ordinance stating gifts of $250.00 

or less are not reportable in our disclosure statements. I question the 

legality of this statement. I called the California League of Cities and 

they referred me to your group. 

I will appreciate hearing from you with regards to this practice. 

Sincerely, 


