
California 
Fair Political 
Practices Commission 

Judith E. Swan 
Assistant Treasurer 

July 15, 1986 

Steve Schuck for Governor committee 
65 South Colorado Blvd. 
Denver, Colorado 80222 

Dear Ms. Swan: 

Re: Your Request for Advice 
Our File No. A-86-l94 

Thank you for your letter of June 9, 1986, requesting advice 
concerning contribution limitations and reporting requirements 
contained in the campaign reporting provisions of the Political 
Reform Act (Government Code Sections 81000-91015). 

Questions 

You have asked the following questions: 

1. What are the corporate contribution limitations for 
California corporations contributing to political 
campaigns in other states? 

2. What are the individual contribution limitations for 
individuals contributing to political campaigns in other 
states? 

3. Are there California reporting requirements that must be 
complied with regarding out-of-state political campaign 
fundraising activities? 

4. Are there contribution forms required to be filed with 
the California committee by either the contributor or the 
Colorado campaign? 

5. Are there any local ordinances requ~r~ng specific 
compliance that would differ from state requirements? 
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Questions 1 and 2: 

Answers 

The campaign disclosure prov~s~ons of California's 
Political Reform Act apply only to money raised and spent by 
or on behalf of California state and local elected 
officeholders, candidates and committees. The Act's 
prohibitions and reporting requirements do not apply to 

-California individuals or corporations contributing to 
political campaigns in other states. The Act contains no 
limitations on contributions or expenditures. 

Questions 3 and 4: 

Because the campaign disclosure provisions of the 
Political Reform Act do not apply to funds raised by or on 
behalf of a candidate for elected office in another state, 
neither the candidate receiving the contributions nor the 
contributors are required to report the contributions in 
California. (Committees would be required to file campaign 
statements under the Political Reform Act only if the 
committee makes contributions to or expenditures on behalf of 
California candidates or committees.) 

Question 5: 

The local campaign ordinances of California counties and 
cities apply only to contributions made to or on behalf of the 
candidates being voted upon in the city or county. Some of 
the ordinances do place limits on contributions in local 
elections. 

In summary, the Steve Schuck for Governor Committee in 
Colorado is not required to file campaign disclosure statements 
under California's Political Reform Act by virtue of receiving 
campaign money from California residents. In addition, California 
residents who make contributions to the Steve Schuck for Governor 
Committee are not required to report those contributions under 
California's Political Reform Act. 

Please do not hesitate to contact me if you have any further 
questions. 

Sincerely, 

Mary Ann Kvasager 
Political Reform Consultant 
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Ms. Alice Hughes 
Fair Political Practices Committee 
P.O. Box 807 
Sacramento, CA 95804-0807 

Dear Ms. Hughes: 

June 9, 1986 

Thank you for taking time to speak with me today regarding California 
campaign election laws. As discussed in our conversation, we are 
considering a fundraising activity in the state of California. We would like 
your written response to these specific questions: 

1. What are the corporate contribution limitations for California 
corporations contributing to political campaigns in other states? 

2. What are the individual contribution I imitations for individuals 
contributing to political campaigns in other states. 

3. Are there California reporting requirements that must be complied 
with regarding out-of-state political campaign fundraising activities? 

4. Are there contribution forms required to be filed with the California 
Committee by either the contributor or our Colorado campaign? 

5. Are there any local ordinances requiring specific compliance that 
would differ from state requirements? 

Also, please let us know if there are other areas of California election laws 
that we must comply with that I have not mentioned above. 

I would appreciate your response as soon as possible. 

blj 

Sincerely, 

Judith E. Swan 
Assistant Treasurer 
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