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QUESTION 

Is a loan forgiveness counted for purposes of determining if a 
person qualifies as a major donor committee under section 82013(c) 
of the Act? 

ANSWER 

A loan forgiveness is a contribution and must be cumulated 
with other contributions to determine if an individual or entity 
has qualified as a major donor committee • 

ANALYSIS 

sections 82015 and 82025 include the term "forgiveness of a 
loan" when defining the terms "contribution" and "expenditure," 
respectively. In addition, Regulation 18216 defines the term 
"enforceable promise to make a payment" as used in sections 82015 
and 82025 to include loan forgiveness. (2 California Code of 
Regulations Section l8216(b) (1).) Therefore, a loan forgiveness 
must be cumulated with other contributions made during a calendar 
year for purposes of determining if an individual or entity has 
qualified as a major donor. 

This memorandum supersedes the Pessner advice letter, No. 
A-79-024, the Meier advice letter, No. A-84-028, and File Memo No. 
M-8l-l58. 


