
California 
Fair Political 
Practices Commission 

Andrew Getz 
1355 Ocean Avenue 
Emeryville, CA 94608 

Dear Mr. Getz: 

September 27, 1989 

Re: Letter No. 89-551 

We received your letter requesting confirmation of advice 
under the Political Reform Act on september 21, 1989. Your letter 
has been assigned to Jill Stecher for response. If you have any 
questions, you may contact her directly at (916) 322-5901. 

If the letter is appropriate for confirmation without further 
analysis, we will attempt to expedite our response. A confirming 
response will be released after it has gone through our approval 
process. If the letter is not appropriate for this treatment, the 
staff person assigned to prepare the response will contact you 
shortly to advise you. In such cases, the normal analysis, review 
and approval process will be followed. 

You should be aware that your letter and our response are 
public records which may be disclosed to any interested person 
upon receipt of a proper request for disclosure. 

sincerely, 
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Kathryn E. Donovan 
General Counsel 
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428 J Street, Suite 800 • P.O. Box 807 • Sacramento CA 95804,0807 • (916)322,5660 
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Ms. 11 Stecher 

Andrew Getz 
1355 Ocean Avenue 

Emeryville, California 94608 
(415) 652-4191 

September 20, 1989 

Fair Political Prectices Commission 
428 J street, Suite 800 
Sacramento, California 95814 

Dear Ms. Stecher, 

Thank you r taking the time to discuss and research the question 
of whether or not an official's residence is exempt from the 
conflict of interest restrictions which apply to other real 
property equi 

As I understand your interpretation, an official can have 
"financial interest" in his or her primary residence under 
Political Reform Act §87103. 

The exception contained in §87206(f) applies only to Form 721 
disclosure, and does not exempt one's residence from being 
"financial interest" capable of creating a conflict of interest. 

Please let me know if the above does not accurately lect your 
interpretation of the Act. Again, thank you for researching this 
question for me. 

Andrew Getz 


