





November 8, 1990

James Monighetti

Assistant Treasurer

AT&T Western Region PAC

795 Folsom St., Room 212

San Francisco, CA  94107







Re:  Your Request for Advice








Our File No. A-90-659

Dear Mr. Monighetti:


You have requested advice concerning the campaign provisions of the Political Reform Act (the "Act").  

QUESTIONS


1.
Is the AT&T Western Region PAC (the "committee") required to disclose the names of committee officers on its Statement of Organization (Form 410)?


2.
If the committee's officers are required to be listed on the Form 410, is the committee required to file an amendment when there is a change of officers?

CONCLUSIONS


1.
The committee is required to disclose on its Statement of Organization the name, street address, and telephone number of the committee's treasurer and other principal officers.


2.
If any of the information contained on the committee's Statement of Organization changes, including a change of officers, an amendment must be filed within 10 days.

ANALYSIS


The Act requires all persons or organizations that receive contributions totaling $1,000 in a calendar year for political purposes to register and file periodic reports disclosing contributions received and expenditures made.  (Sections 84101, 84200-84226.)  Such persons or organizations are defined in the Act as "committees."  (Section 82013.)


Within 10 days of receiving contributions totaling $1,000 or more, a committee must file a Statement of Organization (Form 410) with the Secretary of State.  (Section 84101.)  On the Statement of Organization, the committee must disclose the "full name, street address and telephone number, if any, of the treasurer and other principal officers."  (Section 84102(c).)  In addition, Section 84103(a) requires that:


Whenever there is a change in any of the information

contained in a statement of organization, an amendment

must be filed within 10 days to reflect the change....


When filing an initial Statement of Organization, the name, address, and telephone number of each of the committee's principal officers must be provided in Part I of the Form 410.  If a new principal officer is subsequently appointed, the committee must amend its Statement of Organization within 10 days.  When filing an amendment, it is not necessary to include previously disclosed information that has not changed.  In this instance, the amended statement should include the committee's name, address, identification number, and, in Part I, the required information concerning the new principal officer.  All campaign statements, including amendments, must be verified and signed by the committee treasurer.


I hope this clarifies for you the requirements for amending the committee's Statement of Organization.  Please call me at (916) 322-5662 if you have additional questions.







Sincerely,







Scott Hallabrin







Acting General Counsel







By:  Carla Wardlow








Assistant Division Chief
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