





March 25, 1991

Brian C. Walsh

McTernan, Stender & Walsh

101 Park Center Plaza, Suite 1355

San Jose, CA  95113-2206







Re:
Your Request for Confirmation








of Telephone Advice








Our File No. A-91-129

Dear Mr. Walsh:


You have requested confirmation of telephone advice provided to Steve Sherman concerning the campaign provisions of the Political Reform Act.  (Government Code Sections 81000-91015.)


Your letter correctly summarizes my advice that the provisions of Proposition 73 limiting contributions to committees are not currently being enforced.  (Lowell Advice Letter, No. I-91-64, copy enclosed.)  The forgiveness of a loan may trigger a contribution (Section 82015) unless the creditor has made a bona fide determination that the debt in uncollectable.  (Warner Advice Letter, No. I-89-051, copy enclosed.)  Therefore, if the forgiveness constitutes a contribution, it would have to be reported, but it would not be precluded by the contribution limits of the Act currently in force.  


However, please keep in mind that there are still contribution limits applicable to candidates in special elections.  (Section 85305.)  Also, recent court decisions invalidating fiscal year contribution limits of the Act do not affect valid local contribution limits.


A copy of your letter is enclosed for your convenience.


If you have additional questions, please contact me at (916) 322-5662.







Sincerely,







Scott Hallabrin







Acting General Counsel







By:
Lynda Cassady








Political Reform Consultant

Enclosures

