





April 16, 1991

Gary Odom

4075 Main Street, Suite 460

Riverside, CA  95804






Re:
Your Request for Informal Assistance







Our File No. I-91-172

Dear Mr. Odom:


You have requested advice concerning the campaign provisions of the Political Reform Act (the "Act").  Because your questions are general in nature, we are treating your letter as a request for informal assistance pursuant to Regulation 18329(c).

QUESTIONS


1.
Must a candidate or a committee report interest earned on a campaign bank account?


2.
If earned interest is reportable, when did the Act begin to require such disclosure?

CONCLUSIONS


1.
The Act requires disclosure of interest earned on a campaign bank account.


2.
The Act has required campaign committees to report earned interest since January 7, 1975.

ANALYSIS


Since the Act's inception on January 7, 1975, candidates and committees have been required to disclose all receipts deposited in a campaign bank account.  Interest earned on a campaign bank account must be reported on Schedule G (Miscellaneous Increases to Cash).  (Section 84211(k) and the 1990 "Information Manual on Campaign Disclosure Provisions of the Political Reform Act," page 99, copy enclosed.)  


Please do not hesitate to contact me at (916) 322-5662 if you have additional questions.






Sincerely,






Scott Hallabrin






Acting General Counsel






By:  Lynda Cassady







Political Reform Consultant

Enclosure

