





February 7, 1992

Satish Doshi

Kaiser Foundation Health Plan, Inc.

One Kaiser Plaza

Oakland, CA  94612







RE:  Your Request for Confirmation








of Telephone Advice








Our File No. A-92-037

Dear Mr. Doshi:


You have requested confirmation of telephone advice provided to you concerning the lobbying provisions of the Political Reform Act.

QUESTION

 
Are the amounts itemized on the Report of Lobbyist Employer, Form 635, specifically Part III, Section A--Payments To In-House Employee Lobbyists and Section D--Other Payments To Influence Legislative or Administrative Action, reported when accrued or when paid.

CONCLUSION


It is acceptable to itemize these payments on an accrual basis or when paid as long as the filer is consistent in its method of reporting these payments.

FACTS


Kaiser Permanente is a lobbyist employer.  Previously, Kaiser reported payments in Part III, Sections A and D, when the actual payments were made.  This method involved very lengthy analysis of invoices to determine the payment dates.  
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ANALYSIS


The Act requires lobbyist employers to maintain detailed accounts, records, bills, and receipts in connection with payments made for lobbying activities and to report such payments on a quarterly basis.  (Sections 86110, 86116; Regulation 186l6.)  Because the Act does not provide the specific method for reporting these payments, employers may use an accrual or paid method as long as the filer is consistent in its method of reporting these payments.


If you have any further questions regarding this matter, please feel free to contact me at 916/322-5662.







Sincerely,







Scott Hallabrin







Acting General Counsel







By:  Mary Ann Kvasager

    








Political Reform Consultant

