




May 28, 1992

Patricia B. Ruud

Deputy County Counsel

El Dorado County

County Government Center

330 Fair Lane

Placerville, CA  95667






Re:  Your Request for Informal Assistance







Our File No. I-92-310

Dear Ms. Ruud:


I am writing to confirm our telephone conversation of May 26, 1992, wherein we discussed your request for advice, Letter No. I-92-310.   You asked whether any statutory provisions govern a situation where a planning commissioner publishes a letter in a local newspaper and uses both his public title and his business firm name.  


I informed you that the Political Reform Act (the "Act")  does not have jurisdiction over this matter.  The Act has a statutory provision for mass mailings at public expense which prohibits the use of a public official's name under some circumstances.  (Section 89001 and Regulation 18901.)  You have provided no facts to indicate public funds were used in connection with the letter or newspaper.


I trust this answers your question.






Sincerely,






Scott Hallabrin






Acting General Counsel






By:  Jill Stecher







Counsel, Legal Division
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