





September 25, 1992

Vicki Kasad, City Clerk

City of Lake Elsinore

130 South Main St.

Lake Elsinore, CA  92530







Re:  Your Request for Advice








Our File No. G-92-479

Dear Ms. Kasad:


You have requested advice concerning the campaign provisions of the Political Reform Act (the "Act").  


You have asked whether a recipient committee formed and reporting at the county level may circulate petitions to qualify a city recall measure.  Your letter makes reference to a requirement that petition circulators and signators must be registered to vote in the city.  However, this requirement is contained in the Elections Code (Elections Code Section 27035), over which the Commission has no jurisdiction.  There is nothing in the Political Reform Act which would prohibit a county recipient committee from engaging in recall activities at the city level.


You may wish to contact the Elections Division of the Secretary of State's office, or the Attorney General, for assistance concerning provisions of the Elections Code.


If you have any questions concerning this letter, please contact me at (916) 322-5662.







Sincerely,







Carla Wardlow







Chief, Technical Assistance Division

