





October 30, 1995

Jackie Goldberg

Councilmember, 13th District

City Hall

200 N. Spring Street, Room 240

Los Angeles, CA 90012







Re:
Your Request for Advice 

Our File No. I-95-286

Dear Ms. Goldberg:


You have requested advice concerning the campaign provisions of the Political Reform Act "the Act".  Since your letter states a general question, we consider it to be a request for informal assistance pursuant to Regulation 18329(c).


You have asked if an elected official may form a nonprofit organization.  Since you have not provided any facts concerning the nonprofit organization, we cannot provide specific advice pertaining to this issue.  Generally, an elected official is not precluded from forming a nonprofit organization, provided it is formed in a manner consistent with Regulation 18217 (copy enclosed).


If you have any questions or need further assistance, please contact me at (916) 322-5660.







Sincerely,







Steven G. Churchwell







General Counsel







by:
Dixie Howard

Political Reform Consultant

Technical Assistance Division

Enclosure

