





February 20, 1997

Anthony Pescetti

11612 Long Ravine Court

Gold River, CA  95670

Re:  Your Request for Advice


Our File No. A-97-034a

Dear Mr. Pescetti:


This is in response to your request for advice regarding the Political Reform Act (the "Act") and the California Political Reform Act of 1996 ("Proposition 208").  

QUESTION


When may you begin raising campaign funds for the 10th Assembly District 1998 election under the new provisions of Proposition 208?

CONCLUSION


Effective January 1, 1997 (the effective date of Proposition 208), you may begin raising contributions once the fundraising window for the 1998 campaign opens.  Under your fact pattern, you may begin raising contributions six months before the primary or regular election.

FACTS


You have filed the appropriate forms to register as a candidate for the 10th Assembly District in the 1998 election and you are inquiring when you may begin raising campaign funds.

ANALYSIS


Proposition 208 was passed by the voters on November 5, 1996, and became effective January 1, 1997.  Pursuant to Section 85305(a), candidates or the candidate's controlled committee in  districts of fewer than one million residents may accept contributions beginning six months before the primary or regular election.


I have enclosed a chart summarizing Proposition 208, as well as a copy of the initiative itself for your convenience.  In addition, information regarding Proposition 208 can be assessed through the Commission's web site address at www.fppc.ca.gov/fppc/ or by our fax-on-demand number.  If you call 1 (888) 622-1151, you will be prompted on how to access the available information.  If you have any other questions regarding Proposition 208, please contact me at (916) 322-5660.







Sincerely,







Steven G. Churchwell











General Counsel







By:  Lynda Doherty







Political Reform Consultant







Legal Division
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