August 1, 1997

Brian W. Maas

Pillsbury, Madison & Sutro

400 Capitol Mall, Ste. 1700

Sacramento, CA 95814

Re:
Your Request for Assistance
Dear Brian:

Your letter requesting advice under the Political Reform Act was received on July, 28, 1997, by the Fair Political Practices Commission (the “Commission”).

The Political Reform Act (the “Act”)
 requires the Commission, when asked, to provide formal written advice to any person whose duties under the Act are in question or to that person’s authorized representative.  (Section 83114 (b).)  Additionally, informal assistance may be rendered under some circumstances but, again, only when requested by a person whose duties under the Act are in question, or by that person’s authorized representative.  (2 Cal. Code Regulations Section 18329(c).)

Your letter of July 28, 1997, provides only ficticious names and hypothetical fact patterns.  In order to receive formal advice or informal assistance from this office, please identify the name of the persons on whose behalf you are seeking advice; I assume these persons will be clients, but if not, please also provide information evidencing your authorization to seek advice on behalf of third parties.  In addition, please include the non-hypothetical, prospective facts upon which we will base our analysis.  As you and I discussed recently over the telephone, this office can best assist your clients (and other members of the regulated community) if we are provided with requests for advice identifying persons and enumerating specific facts. 

Due to the lack of information (as described above), we are providing no advice to your letter of July 28, 1997.  If you have any further questions regarding this matter, please feel free to contact me at (916) 322-5660.

Sincerely,

Lisa L. Ditora

Staff Counsel

LLD:tls

�  Government Code Sections 81000-91015.





