July 22, 2008
Chad Crowe

Department of Personnel Administration – IMS

1515 S Street, North Bldg. Suite 400

Sacramento, California 95811
Re:
Your Request for Informal Assistance

Our File No. I-08-113
Dear Mr. Crowe:
This letter is in response to your request for information regarding provisions of the Political Reform Act.
  You are employed by the Department of Personnel Administration.  You were previously employed by SRA International where you worked on a project at the Department of Justice (“DOJ”).  The DOJ has requested that you return to work part-time for a subcontractor of SRA International to complete the DOJ project.  You ask whether you are permitted to do so.  There is nothing in the Act that prohibits you from holding these dual positions.  However, there are other laws outside the Act, and which we do not address, that may apply, such as the Department of Personnel Administration’s incompatible activities policy or matters implicating Public Contract Code Section 10410.  We, therefore, suggest you seek advice from your new agency’s counsel.
If you have questions on this matter, please contact me at (916) 322-5783.


Sincerely, 


Scott Hallabrin


General Counsel

By:
Valentina Joyce


Counsel, Legal Division

�  The Political Reform Act is contained in Government Code Sections 81000 through 91014.





