Frast Fracrs
COUNTY CENTRAL COMMITTEES

For local candidates

DEFINITION: A local candidate for a county central committee of a qualified political party is a
county central committee candidate.

FORMS TO COMPLETE:

IF A CANDIDATE RAISES OR SPENDS $2,000 OR MORE

e Form 501 — File original with your local filing officer

e Form 410 — File original with the Secretary of State (SOS) and a copy with your local filing officer
e Form 460 — File original with your local filing officer

IF A CANDIDATE RAISES OR SPENDS LESS THAN $2,000

* NO campaign reports or statements (i.e., Form 501, 410, 460, and/or 470) are required for county
central committee candidates if contributions received or expenditures made are less than $2,000.
If a county central committee candidate has one or more open committees, they may have
additional filing obligations. (See FAQ below for more information).

NOTES:
e There are no contribution limits under the Act for county central committee candidates.
Always check whether local rules apply.
 The position of country central committee candidate/officeholder is NOT required to file a Form
700.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQS)

I have not raised or spent $2,000 or more for my central committee race, but | have an open committee
for a different race in another jurisdiction. What are my filing obligations?

The central committee candidate will need to cross-file in both jurisdictions for the open committee on
dates that semi-annual or pre-election reports are triggered by the open committee. For example, a Form
460 would be filed with both jurisdictions for the county central and open committees when semi-annual
or pre-election reports are triggered.

Can | redesignate my county central committee for a future election?

County central committee candidates can redesignate a county central committee for a future election for
the same office. (See Manual 2, Chapter 3.8, for information on “Redesignating the Bank Account”)

May a candidate transfer funds from a county central committee to another committee?

A candidate for central committee may transfer funds from their central committee to another
committee. However, attribution must be used when transferring funds to a state committee or a
committee within a jurisdiction subject to AB 571. If a local jurisdiction is not subject to AB 571, they
should check their local campaign ordinance for any provisions regarding the transfer of funds.

Where can | find more information?

See FPPC Campaign Disclosure Manual 2 for Local Candidates. You may also e-mail the FPPC for advice at
advice@fppc.ca.gov or call 866-275-3772 Monday — Thursday, 9 —11:30 a.m.

This factsheet provides guidance and a general overview of the rules for campaigns, but it does not replace any requirements under the Political
Reform Act or Fair Political Practices Commission Regulations. Information here should be used in conjunction with a careful review of the
applicable laws.
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https://www.fppc.ca.gov/content/dam/fppc/NS-Documents/TAD/all-forms/digital-signature-forms/501%20ADA.pdf
https://www.fppc.ca.gov/content/dam/fppc/NS-Documents/TAD/all-forms/410%20ADA.pdf
https://www.fppc.ca.gov/content/dam/fppc/NS-Documents/TAD/Campaign%20Forms/460.pdf
https://www.fppc.ca.gov/content/dam/fppc/NS-Documents/TAD/Campaign%20Manuals/Manual_2/Final_Manual_2_Entire_Manual.pdf
mailto:advice@fppc.ca.gov
http://www.fppc.ca.gov/the-law/fppc-regulations.html
http://www.fppc.ca.gov/the-law/the-political-reform-act.html
http://www.fppc.ca.gov/the-law/the-political-reform-act.html
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